Αθήνα, 14-2-12

Απάντηση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για 7η ΕΜΑΚ στην Κατερίνα Μπατζελή

Στις προτάσεις της Επιτροπής που έχει συσταθεί για τις μελλοντικές συγχωνεύσεις, καταργήσεις, αναβαθμίσεις πυροσβεστικών υπηρεσιών, βάσει των οποίων θα υπάρξουν και οι τελικές αποφάσεις, θα ληφθούν υπόψη και οι προτάσεις της κ. Μπατζελή, αναφέρει σε απάντησή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς τη Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή.

Σε συνέχεια σχετικής επιστολής της κ. Μπατζελή προς τον καθ'ύλην αρμόδιο Υπουργό κ. Χρήστο Παπουτσή την 20η Ιανουαρίου 2012, το Υπουργείο στην απάντησή του αναφέρει ότι «η Επιτροπή κατά τη διάρκεια των εργασιών της θα λάβει υπόψη της όλες τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής που αφορούν το οικιστικό, φυσικό περιβάλλον, βιομηχανικές περιοχές κ.α, καθώς και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει την παρούσα χρονική περίοδο στο Σώμα. Σε κάθε περίπτωση σκοπός και στόχος της Ηγεσίας του Σώματος είναι η αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του και πρωτίστως η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

Στην επιστολή της η κ. Μπατζελή τόνιζε: "ο ρόλος της 7ης ΕΜΑΚ στα δέκα χρόνια παρουσίας της είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την προστασία των κατοίκων και του περιβάλλοντος, στο οποίο περιλαμβάνονται περιοχές με ιδιαίτερη σημασία, όπως ο Εθνικός Δρυμός Οίτης, ο Παρνασσός, το Βελούχι, περιοχές Natura κτλ. Μετά τις καταργήσεις αρκετών δημοσίων υπηρεσιών στη Φθιώτιδα (στρατόπεδο, δικαστήρια, Δ.Ο.Υ κ.α), η τυχόν κατάργηση της 7ης ΕΜΑΚ θα επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική σύνθεση της περιοχής".