Απάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών - Υποδομών Γ. Μαγκριώτη σε ερώτηση της Κατερίνας Μπατζελή για τις αφύλακτες διαβάσεις του ΟΣΕ


6 Δεκεμβρίου   2011

Στην κατάργηση των αφύλακτων διαβάσεων του ΟΣΕ με μικρή ροπή κυκλοφορίας στη σιδηροδρομική γραμμή Λιανοκλάδι - Στυλίδα προσανατολίζεται το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ για όσες δεν καταστεί δυνατή η κατάργηση θα προγραμματιστεί η τοποθέτηση Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ), αναφέρει στην  απάντησή του ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης σε συνέχεια σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή.
Eιδικότερα, στην απάντηση επισημαίνεται ότι στη σιδηροδρομική γραμμή Λιανοκλάδι - Στυλίδα  υπάρχουν 25 Ισόπεδες Διαβάσεις, εκ των οποίων οι 16 λειτουργούν με Αυτόματο Σύστημα Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ), ενώ οι υπόλοιπες 9 είναι αφύλακτες. 
Από τις 9 διαβάσεις οι 8 είναι αγροτικές και λόγω του ότι παρουσιάζουν μικρή κυκλοφοριακή ροπή, ο ΟΣΕ σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης των εν λόγω διαβάσεων, ενώ η οδική κυκλοφορία θα εξυπηρετείται με τις παράπλευρες τοπικές οδούς.