Δεν έχει αποφασιστεί το κλείσιμο του ΚΕΥΠ Λαμίας

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν έχει αποφασιστεί το κλείσιμο του ΚΕΥΠ Λαμίας διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος τη Βουλευτή Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή που έθεσε το ζήτημα για το μέλλον του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στη Λαμία.
Στα πλαίσια αναδιοργάνωσης των Κέντρων Εκπαίδευσης και εξορθολογισμού των δαπανών, αρκετά από τα κέντρα κατάταξης θα αναδιοργανωθούν, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Λαμίας.
Από Κέντρο Κατάταξης μετατρέπεται σε Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) για το Σώμα Υλικού Πολέμου, για τις ειδικότητες που χρειάζονται εκπαίδευση, διατηρείται δηλαδή η Σχολή Δοκίμων Υλικού. Ενώ προστίθεται η ειδικότητα του Σώματος Έρευνας και Πληροφορικής.
Η βασική εκπαίδευση θα γίνεται πλέον στη Θήβα για τρεις περίπου εβδομάδες ενώ η εκπαίδευση στο ΕΚΕ Λαμίας θα είναι περίπου ένα μήνα.
«Η ύπαρξη και λειτουργία του ΚΕΥΠ είναι πολύ σημαντική για την οικονομία της περιοχής και προς αυτή τη κατεύθυνση φαίνεται ότι κινείται και η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», τόνισε η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή.