Αύξηση των πόρων για την ευρυζωνικότητα στις ορεινές και μειονεκτικές αγροτικές περιοχές ζητά η Κατερίνα Μπατζελή με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 Ιουλίου 2011

Την αύξηση του προϋπολογισμού μέσω του προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης και την επιτάχυνση του έργου για την επέκταση και ανάπτυξη του ευρυζωνικού δικτύου στις αγροτικές, ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ζητά με επίκαιρη ερώτησή της προς το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η Βουλευτής Φθιώτιδας και πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.
Ενώ από τον Ιούνιο του 2010 είχε ξεκινήσει η μελέτη για τη συλλογή και ανάλυση στοιχείων για την υποστήριξη της ωρίμανσης του σχεδιασμού του έργου δεν έχει ακόμα προχωρήσει καμία προκήρυξη, πόσο μάλλον η εφαρμογή του.
Η κ. Μπατζελή ζητά διαμέσου της Ψηφιακής Σύγκλισης να γίνει αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού του ΥΠΑΑΤ ύψους 50 εκατ. ευρώ και εάν είναι δυνατή η κάλυψη και άλλων αγροτικών περιοχών πέραν των ΟΠΑΑΧ. Στόχος είναι να ενισχυθεί ουσιαστικά η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια όλων των αγροτικών περιοχών.
Τέλος ζητά να αποσαφηνιστεί πλήρως ποιες περιοχές του νομού Φθιώτιδας περιλαμβάνονται στον παραπάνω σχεδιασμό.