Ερώτηση της Κατερίνας Μπατζελή προς τον Υπουργό Μεταφορών για την πιθανή κατάργηση της τοπικής γραμμής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Λιανοκλάδι-Στυλίδα

Αθήνα, 04/05/2011

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την πιθανή κατάργηση της τοπικής γραμμής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «Λιανοκλάδι-Στυλίδα», εξέλιξη η οποία ήδη έχει προκαλέσει αναστάτωση στους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής, κατέθεσε η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή.
Στην ερώτησή της η κ. Μπατζελή επισημαίνει ότι η εν λόγω γραμμή αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής όσο και για την ανάπτυξη του τόπου, δεδομένου ότι διευκολύνει σημαντικά τη διακίνηση εμπορευμάτων προς το λιμάνι της Στυλίδας.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού τόσο για τον εξορθολογισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κρίνεται σκόπιμο να διατηρηθούν εκείνες οι γραμμές που συμβάλλουν σε μια σταδιακή πολιτική μεταφορών και συγκοινωνιών.
Η Βουλευτής Φθιώτιδας ρωτά τον καθ' ύλην Υπουργό εάν θα προβεί σε επανεξέταση και επαναξιολόγηση της απόφασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση της γραμμής Λιανοκλαδίου-Στυλίδας, ενώ ζητά ως εναλλακτική λύση την υιοθέτηση της πρότασης που έχουν καταθέσει οι τοπικοί φορείς για την μετατροπή της γραμμής σε γραμμή προαστιακής συγκοινωνίας.