Μήνυμα της Κατερίνας Μπατζελή για τις Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές

Λαμία, 04/11/10

Φίλες και φίλοι,

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Με τον Καλλικράτη θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση που έγινε στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Οι νέοι δήμοι και οι περιφέρειες θα έχουν πλέον τους οικονομικούς πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και σημαντικές αρμοδιότητες που αφορούν (μεταξύ άλλων) την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια, την Αγροτική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον. Μια θεσμική αλλαγή που φέρνει τον πολίτη πιο κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων που αφορούν τη δική του ευημερία.
Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις ενδυναμώνοντας το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, πετυχαίνοντας όχι μόνο την αποκέντρωση, αλλά και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους πολίτες.
Έτσι και στη χώρα μας στις 7 Νοεμβρίου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν εκείνους που πραγματικά πιστεύουν στη νέα διοικητική δομή της χώρας, στην αποκέντρωση, στην έξοδο από την οικονομική κρίση, στην ανάπτυξη.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας στηρίζουμε τον Κλέαρχο Περγαντά, έναν άνθρωπο που προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση, με όραμα, γνώσεις και εμπειρία για την αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων της Περιφέρειας.
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αποτελούν μια πολιτική αναμέτρηση μεγάλης σημασίας για τη χώρα μας.
Μπροστά στις δύσκολες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας και συμμετοχής.
Να δώσουμε νέα πνοή για το αύριο, ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.