Εγκρίθηκαν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για αρδευτικά έργα στην περιφέρεια

Δελτίο Τύπου, Αθήνα, 3/9/10
Εγκρίθηκαν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για αρδευτικά έργα στην περιφέρεια
Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι: "Στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, προτεραιότητά μας είναι ο εξορθολογισμός των διαθέσιμων πόρων και δαπανών, με παράλληλη στήριξη της ανάπτυξης της υπαίθρου και ενίσχυσης των νησιωτικών περιοχών".
Τα έργα είναι τα εξής:


Εγκρίθηκε πίστωση 36.600.000 εκατ ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου με τίτλο : " Αρδευτικό έργο Ελαιώνα Άμφισσας του νομού Φωκίδας"
Ακόμη 49.000.000 εκατ ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου με τίτλο : "Κατασκευή του φράγματος Νεστορίου και συνοδευτικών έργων του Νομού Καστοριάς".
Το ποσό των 20.770,54 προκειμένου να υλοποιηθούν επείγουσες αρχαιολογικές ανασκαφές στο έργο με τίτλο: " Κατασκευή αγωγού σύνδεσης φράγματος Φανερωμένης με τα δίκτυα ύδρευσης του Νομού Ηρακλείου".
827. 000 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου με τίτλο : "Υπολειπόμενες εργασίες κατασκευής διαφράγματος -πέτασμα τσιμεντενέσεων- στις πηγές Μαλαύρας του Ν. Λασιθίου".
Εγκρίθηκαν 4.960.561 ευρώ για την εκτέλεση της κατασκευής του φράγματος και του αγωγού μεταφοράς στη περιοχή Σχοινά στο νησί της Καρπάθου. Επίσης το ποσό των 299.450 ευρώ που αφορούν θέματα ποιοτικού ελέγχου και υπηρεσιών κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.
Με έγκριση 6.651.359 ευρώ συνεχίζονται τα έργα για τη "Κατασκευή λιμνοδεξαμενής στη περιοχή Πανόρμου στο νησί της Σκοπέλου". Επίσης το ποσό των 247.964 ευρώ που αφορούν θέματα ποιοτικού ελέγχου και υπηρεσιών κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.
Επίσης 279.480 ευρώ για το έργο του φράγματος που βρίσκεται στη περιοχή Στενό της Σερίφου.
Τέλος 43.860 ευρώ προκειμένου να κατασκευασθεί ο ταμιευτήρας στη περιοχή Λειβαδίου στο νησί της Πάτμου.


--------------------------------------------------------------------------------