Συνέντευξη ΥπΑΑΤ στο Ρ/Σ Σκάι

Συνέντευξη ΥπΑΑΤ στο Ρ/Σ Σκάι
και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Λήδα Μπόλα, Αθήνα, 6-7-2010
Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για το σκάνδαλο της ΑΓΡΟΓΗΣ μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

"Από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το υπουργείο γνωρίζαμε το θέμα της ΑΓΡΟΓΗΣ και τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι προσλήψεις"
"Η εκκαθάριση της ΑΓΡΟΓΗΣ έγινε σύμφωνα με το νόμο περί ανωνύμων εταιρειών"
"Δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό των παιδιών, απλώς τηρούμε τις διαδικασίες, τη νομοθεσία και τις σωστές εργασιακές σχέσεις"
"Σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις μας, ούτε διαμέσου της ΑΓΡΟΓΗΣ, να καταργήσουμε τις εργασιακές σχέσεις αορίστου χρόνου. Αυτό το οποίο καταργούμε είναι οι εργασιακές σχέσεις τύπου πελατειακών συμβάσεων".
Τέλος η κ. Μπατζελή ξεκαθάρισε ότι οι 75 υπάλληλοι που προσελήφθησαν κανονικά στην ΑΓΡΟΓΗ θα μεταφερθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ αφού νωρίτερα περάσουν από συνεντεύξεις και ό,τι προβλέπει ο νόμος.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κυρία Μπατζελή, είναι στην τηλεφωνική μας γραμμή, να την καλημερίσουμε.

Λ. ΜΠΟΛΑ: Καλημέρα σας.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Γεια σας κυρία Υπουργέ.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Καλή σας μέρα.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εσείς από πότε το είχατε δει αυτό το θέμα στην ΑΓΡΟΓΗ; Είσαστε Υπουργός τώρα από την αρχή από τον Οκτώβριο, έτσι δεν είναι;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Το θέμα της ΑΓΡΟΓΗΣ και τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι προσλήψεις, το έχουμε αναδείξει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε και μάλιστα θα έλεγα ότι ο κ. Χανιωτάκης ήταν ο μοναδικός Πρόεδρος ο οποίος έφυγε αμέσως και διορίστηκε νέα Διοίκηση από τις αρχές Νοεμβρίου. O λόγος για τον οποίο αποχώρησε ήταν ο τρόπος με τον οποίον είχε διαχειρισθεί το όλο θέμα των προσλήψεων, μη εφαρμόζοντας τη ρητή εντολή που υπήρχε να μη γίνει καμία πρόσληψη κατά τη διάρκεια αυτή.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εντάξει, αυτοί τώρα θα απολυθούν όλοι κυρία Υπουργέ; Για να το καταλάβουμε.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Η διαδικασία η οποία έχει αναρτηθεί είναι ότι οι 270 θα απολυθούν.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μισό λεπτό κα Υπουργέ, μείνετε σε αυτό, μη φύγουμε λίγο. Εντάξει αυτοί που έγιναν ρουσφετολογικά οι γιοι οι κόρες και τα λοιπά Υπουργών, Βουλευτών...

Λ. ΜΠΟΛΑ: Εκτός από αυτό κιόλας να πούμε υπάρχει κι άλλο θέμα εκτός από το ότι έχουν κάποια σχέση με πολιτικά πρόσωπα;

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Τι είναι οι άλλοι 200 ας πούμε;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Μπορώ να καταλάβω την αγωνία όλων και καταρχήν των εργαζομένων, ασχέτως με τον τρόπο με τον οποίον προσλήφθηκαν. Επιτρέψτε μου όμως να σας πω ότι η ΑΓΡΟΓΗ είναι ανώνυμη εταιρεία και υπόκειται στο νόμο περί ανώνυμων εταιρειών. Η εκκαθάρισή της έγινε σύμφωνα με το νόμο.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μάλιστα, ωραία.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Όταν λοιπόν καταργούμε βασικές αρμοδιότητες μίας ανώνυμης εταιρείας, δηλαδή της ΑΓΡΟΓΗΣ, μεταφέρουμε τη βασική αρμοδιότητα της στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο συγκεκριμένος οργανισμός συμπεριλαμβάνει μάλιστα τους ψηφιακούς χάρτες και έχει όλα τα δεδομένα.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Άρα εκεί θα γίνει η ψηφιοποίηση πάλι, μάλιστα.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Μα εκεί είναι το κράτος, εκεί θα γίνει.

Λ. ΜΠΟΛΑ: Επομένως δηλαδή θα απολύονταν ούτως ή άλλως, είτε ήταν ρουσφετολογικές είτε όχι.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Αυτό θα γινόταν έτσι ή αλλιώς.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ναι, αλλά μπορείτε να μας πείτε οι υπόλοιποι - εκτός από τις κόρες και τα ανίψια - τι είναι οι άλλοι εργαζόμενοι και με ποια διαδικασία μπήκαν;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ:. Μέχρι το 2004 η ΑΓΡΟΓΗ είχε 24 εργαζόμενους. Από το 2004 μέχρι τον Ιούλιο του 2009 είχε 75 εργαζόμενους. Οι 50 εργαζόμενοι προσλήφθηκαν κανονικά επί Νέας Δημοκρατίας με τη διαδικασία της πρόσληψης στις ανώνυμες εταιρείες. Δεν κάνουμε κανένα πογκρόμ κατά των στελεχών ή των παιδιών της Νέας Δημοκρατίας. Από κει και πέρα όμως οι υπόλοιποι προσλήφθηκαν με μη νόμιμη διαδικασία, με έντονες παρατυπίες, με μεγάλο βαθμό συγγένειας. Τα παραδείγματα είναι εξόφθαλμα.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ναι εντάξει, αυτό το έχουν παραδεχθεί και οι ίδιοι.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Έχουμε λοιπόν να ακολουθήσουμε δύο διαδικασίες.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Όχι, εγώ λέω για τους υπόλοιπους κα Υπουργέ, για τους υπόλοιπους εργαζόμενους πέρα από τα ανίψια και τους υπόλοιπους, οι άλλοι εργαζόμενοι τι είναι;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Οι υπόλοιποι λοιπόν θα μεταφερθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα γίνουν οι συνεντεύξεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μάλιστα, άρα δεν απολύονται όλοι οι 269 που λέτε.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Απολύονται. Η διαδικασία όμως γενικότερα είναι ότι όταν μεταφέρονται οι εργαζόμενοι από τον έναν οργανισμό στον άλλον, ο νέος οργανισμός που αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες κάνει συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους και εκεί κρίνει ποιους προσλαμβάνει.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: 'Aρα και με τους 269 θα ασχοληθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι δεν είναι; Κυρία Υπουργέ ένα λεπτό να το λύσουμε αυτό, γιατί μπορεί κάποιοι από αυτούς που απολύονται σήμερα να προσληφθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι σίγουρο ότι θα γίνει αυτό;

Λ. ΜΠΟΛΑ: Αν έχουν τα προσόντα, την εμπειρία.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αν έχουν τα προσόντα, αν πάνε στις συνεντεύξεις κανονικά και όλα είναι νόμιμα και σωστά θα προσληφθούν;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Θα θέλαμε πάρα πολύ, όμως ο τρόπος με τον οποίον έγιναν οι προσλήψεις δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αυτή την υποχώρηση στους 270.

Λ. ΜΠΟΛΑ: Έχει κλείσει η πόρτα γι'αυτούς τους 270;

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Όλοι οι 270 είναι ρουσφετολογικά προσληφθέντες;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Οι 75 θα περάσουν με συνέντευξη στον ΟΠΕΚΕΠΕ κι όποιοι κριθούν απαραίτητοι και ικανοί θα προσληφθούν.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Έξω από τους 270;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Έξω από τους 270, αυτό έχει αναρτηθεί μέχρι τώρα.

Λ. ΜΠΟΛΑ: Δε θα έχουν δηλαδή δικαίωμα να καταθέσουν τα χαρτιά τους γι' αυτές τις νέες θέσεις οι 269;

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Οι 269 καθόλου.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Αυτό έχει αναρτηθεί ως κείμενο. Στην πορεία θα δούμε τι έχει να γίνει.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ναι, αλλά αυτό πώς το αποκλείετε όμως, είναι νόμιμο αυτό που λέτε τώρα κα Υπουργέ;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Όταν προσλήφθηκαν παράνομα καταλαβαίνετε ότι δεν έχουν το δικαίωμα αυτοί οι 270 να δώσουν εξετάσεις, εφόσον η πρόσληψή τους δεν έγινε με κανονική διαδικασία.

Λ. ΜΠΟΛΑ: Τους καταλογίζεται το γρήγορο.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Να σας ρωτήσω κάτι, γιατί εγώ δεν το έχω καταλάβει ακόμα, εξακολουθώ να μην το καταλαβαίνω. Αυτοί οι 269 είναι όλοι παράνομες προσλήψεις από τη Νέα Δημοκρατία ή κάποιοι από αυτούς;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν κοινή για όλους. Αναρτήθηκε στο site του οργανισμού για πέντε εργάσιμες μέρες, τους προσλάβανε χωρίς πρακτικό αξιολόγησης κι ενώ υπήρχε η εντολή να μην προσληφθούν. Στη συνέχεια, η ΑΓΡΟΓΗ προσέλαβε έναν Δικηγόρο, για να έχουν τύποις ένα νομικό κείμενο προκειμένου να προσλάβουν τους 270, χωρίς φυσικά να ειδοποιήσουν τον μεγαλομέτοχο -να το πω απλά- το δημόσιο, γι' αυτή την πρόσληψη. Η όλη διαδικασία έγινε με ταχύτητα, με αγωνία να προσληφθούν οι 270 εργαζόμενοι, μη τηρώντας καν τη διαδικασία πρόσληψης περί ανωνύμων εταιρειών.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μάλιστα. Ο κ. Χατζηγάκης πάντως λέει ότι τα κάνετε όλα αυτά τώρα για να βάλετε ιδιωτικές εταιρείες μέσα με συμφέροντα και αφήνει μάλιστα να εννοηθεί ότι υπάρχουν και συμφέροντα πίσω από αυτό. Δεν ξέρω τι απαντάτε.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Ωραία, να απαντήσω στο εξής: Σε ότι αφορά τη λέξη "συμφέρον" -γιατί τώρα ο κ. Χατζηγάκης βρίσκεται στο μέγιστο πανικό της πολιτικής του καριέρας θα έλεγα- η ΑΓΡΟΓΗ επί Χατζηγάκη, μετά το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ήταν να της ανατεθεί όλη η διαχείριση της πολιτικής αγροτικής γης.

Έφυγε η κυρία Μαντέλη, έγινε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να εκποιήσει ή να κάνει real estate με τη δημόσια αγροτική γη. Γι' αυτό και ενδυναμώθηκε ο ρόλος της ΑΓΡΟΓΗΣ. Τώρα ποιο είναι σκάνδαλο ή όχι, αυτό θα το βλέπαμε μετά εμείς.

Το ότι θα δώσουμε τη διαχείριση σε ιδιωτικές εταιρείες, ας περιμένει ο κ. Χατζηγάκης και ας περιμένει ο κόσμος να δει πού θα τη δώσουμε και πώς θα ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση, η οποία ήταν σε καθυστέρηση από το 2003-2004. Ας μην βγάζουμε λοιπόν γρήγορα συμπεράσματα.

Κι επειδή στην πρώτη σας εκπομπή είχατε αναδείξει το θέμα σχετικά με την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, σε καμία περίπτωση και αυτό το δηλώνουμε, δεν είναι στις προθέσεις μας, ούτε διαμέσου της ΑΓΡΟΓΗΣ, να καταργήσουμε τις εργασιακές σχέσεις αορίστου χρόνου.

Αυτό το οποίο καταργούμε και αναδεικνύουμε είναι η σύνθλιψη ή η καταπόνηση αυτών των εργασιακών σχέσεων με πελατειακές συμβάσεις. Αυτό το αναδεικνύουμε και το καταργούμε.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εντάξει, πάντως κα Μπατζελή μη μας λέτε κι εσείς τώρα ότι πέφτετε από τα σύννεφα στο ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτά έχουν γίνει και επί προηγούμενων Κυβερνήσεων.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Όχι δεν έχουν γίνει.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Είναι προφανές ότι το καταγγέλλουμε όλοι αυτό το αίσχος που έγινε, αν έγινε έτσι όπως έγινε...

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Όχι δεν έχουν γίνει.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν έχει προσλάβει το ΠΑΣΟΚ ποτέ με ρουσφετολογικό τρόπο;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Όχι δεν έχει γίνει και θα σας πω το εξής...

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Είστε σίγουρη γι' αυτό που λέτε;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Πού, στην ΑΓΡΟΓΗ ή στο Υπουργείο;

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Όχι μιλάω για γενικότερα, δε μιλάω για την ΑΓΡΟΓΗ. Η ΑΓΡΟΓΗ είναι αυτό που είναι, μιλάω γενικότερα, λέω γιατί δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με αυτό που είδαμε.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Με αυτό που είδαμε με την ΑΓΡΟΓΗ πέφτουμε από τα σύννεφα.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εντάξει, εν πάση περιπτώσει.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Διότι δεν μπορεί η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Βορείου Ελλάδος να έχει βάλει συγγενικά άτομα. Τώρα εάν είναι ανιψιός ή δηλώνει βαφτιστήρι...

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Όλος ο κόσμος αυτά λέει έξω κα Υπουργέ, ότι "οι Βουλευτές διορίζουν τα δικά μας παιδιά", γιατί το λένε;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Ήδη δηλώνει βαφτιστήρι και δεν είναι βαφτιστήρι αλλά είναι από τον ίδιο Νομό διότι έτσι δήλωνε ότι "εγώ είμαι βαφτιστήρι"...

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Για τον κ. Κ. Μαρκογιαννάκη λέτε;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Βεβαίως.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ναι αλλά ο ίδιος είπε ότι "δεν είναι βαφτιστήρι του και δεν έχει καμία σχέση".

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Εγώ να συμφωνήσω ότι δεν είναι, όμως ο κύριος δήλωνε ότι "είναι βαφτιστήρι του κ. Μαρκογιαννάκη".

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Καλά το τι δηλώνει ο καθένας κα Υπουργέ...

Λ. ΜΠΟΛΑ: Αν μέτρησε αυτό όμως στην πρόσληψη;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Μπορώ να καταλάβω την κρητική αντίληψη ότι ξέρετε στην Κρήτη είμαστε όλοι βαφτιστήρια συγγενείς και τα λοιπά, εντάξει, και δεν είναι το ζήτημα τώρα ο κ. Κ. Μαρκογιαννάκης, έλεος. Το ζήτημα είναι ότι όλοι- και δεν το έχει αμφισβητήσει κανείς- έχουν συγγενικά άτομα. Δεν μπορεί από τα 269 οι μισοί περίπου να είναι συγγενικά άτομα. Μπορώ να καταλάβω τρία, τέσσερα, που δεν είναι ποσοτικό το ζήτημα, είναι ποιοτικό.

Λ. ΜΠΟΛΑ: Πιστεύετε ότι δεν υπήρχαν 115 θέσεις άξιων παιδιών από την επαρχία να μπούνε...

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Φυσικά και υπήρχαν, αλίμονο. Όχι όμως να μπουν γυμναστές και πλοίαρχοι για να κάνουν την ψηφιοποίηση της αγροτικής γης.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ναι, δεν το συζητώ ότι πρόκειται περί αίσχους κα Υπουργέ, δεν τίθεται θέμα.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Ας μην τα ισοπεδώνουμε, αυτό που έγινε στην ΑΓΡΟΓΗ δεν έχει ματαγίνει.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Έχει ματαγίνει, αλλά τώρα μην παίρνετε και όρκο γι' αυτό που λέτε, γιατί σας βλέπω πολύ σίγουρη και δε μου αρέσει αυτό.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Δεν έχει γίνει ούτε ποιοτικά, ούτε ποσοτικά.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κυρία Υπουργέ, προσέξτε τι λέτε, διότι αυτά τα πράγματα καταγράφονται. Δεν μπορεί να λέτε ότι "δεν έχει ματαγίνει", διότι αν σας βγάλουμε μεθαύριο άλλες προσλήψεις που έχουν γίνει επί ΠΑΣΟΚ, ένας Βουλευτής για παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε τον κ. Πάγκαλο ότι "διόρισε την κόρη του", πώς δεν έχει ματαγίνει;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Όχι δεν έχει ματαγίνει, το επαναλαμβάνω.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μπορεί να μην έχει γίνει σε τέτοια έκταση σε ένα συγκεκριμένο οργανισμό σε μία εταιρεία κι αυτό είναι άλλο.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Βεβαίως, μισό λεπτό, είπα ποσοτικά, ποιοτικά, χρονικά. Για τον κ. Πάγκαλο, γιατί άκουσα χθες τον τέως Υπουργό να λέει για την κόρη του κ. Πάγκαλου.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ακριβώς.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Η κόρη του κ. Πάγκαλου όπως όλοι οι συνεργάτες Βουλευτών το 2004 προσελήφθησαν και στη Βουλή. Ήταν συνεργάτης σε κάποιο Βουλευτή.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Με συγχωρείτε τώρα, και ο κ. Χατζηγάκης αυτό λέει "ο συνεργάτης μου ο οδηγός μπορεί να προσλήφθηκε κι αυτός". 'Αρα αυτό είναι νόμιμο, το άλλο δεν είναι;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Μισό λεπτό, μη μπερδεύουμε τις διαδικασίες προσλήψεων. Όταν ήταν τέσσερα χρόνια συνεργάτης σε έναν Βουλευτή βάσει του νόμου που υπήρχε, είχε το δικαίωμα πρόσληψης στη Βουλή. Εδώ έγινε ένας διαγωνισμός...

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εντάξει κα Υπουργέ δε λέω εγώ, σωστό είναι αυτό που λέτε, αλλά γιατί δεν ήταν ένα άλλο παιδί εκεί και ήταν η κόρη;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Γιατί κάποιος Βουλευτής είχε συνεργάτη την κόρη του κ. Πάγκαλου.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Άρα διορίζονται λοιπόν τα "δικά μας παιδιά" και εδώ και εκεί. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Συγνώμη, εγώ στο γραφείο μου έχω τέσσερις ανώνυμους πολίτες.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μπράβο, πολύ καλά κάνετε.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Οι οποίοι θα προσληφθούν αργότερα, εάν ισχύσει το ίδιο καθεστώς, δεν το γνωρίζω, μπορεί να καταργηθεί, στη Βουλή. Τι θα πει, επειδή εργαζόταν στο γραφείο μου είχαν δόντι και μπήκαν στη Βουλή;

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κυρία Υπουργέ δεν είναι το ίδιο. Εάν είχατε όμως την κόρη σας και το γιο σας και έναν ανιψιό δίπλα και μια συννυφάδα, εκεί θα υπήρχε θέμα, πώς να το κάνουμε τώρα;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Επειδή λοιπόν επαναλαμβάνω ότι για το θέμα του σκανδάλου της ΑΓΡΟΓΗΣ έχουν γίνει πολλά και οφείλω να ομολογήσω, γιατί πρέπει να είμαστε δίκαιοι, ότι μέσα σε αυτά τα παιδιά είναι και πέντε-έξι παιδιά τα οποία είναι εξαιρετικά.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Στα 269 λέτε;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Δε θέλω να λέω ψέματα.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εντάξει, εννοείτε με προσόντα;

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Βεβαίως. Ο τρόπος με τον οποίον προσλήφθηκαν όμως...

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Τους ακυρώνει.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Τους σαρώνει με όλους τους άλλους. Κι εδώ θέλω να σας πω και κάτι άλλο, επί Νέας Δημοκρατίας επιπλέον έγιναν οι προσλήψεις στα ΤΟΚΑΑ, τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης στην επαρχία.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μάλιστα.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Αυτές έγιναν με κανονική διαδικασία ΑΣΕΠ και συνέντευξη. Επειδή με τις συνεντεύξεις ήταν ένα μεγάλο ποσοστό παιδιά της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί δεν απολύονται, έγιναν κανονικά με διαδικασία ΑΣΕΠ.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εντάξει άμα έγινε νόμιμη και σωστή διαδικασία προφανώς.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Μα καταλαβαίνετε τι λέω; Διότι διαμέσου της συνέντευξης υπήρχε αυτό που λέτε, το πλεονέκτημα του ότι σε γνωρίζω.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εντάξει, ναι.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Δεν απολύθηκε κανένας, όλοι προσλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν σε αντίστοιχες υπηρεσίες. Δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό των παιδιών, απλώς τηρούμε τις διαδικασίες, τη νομοθεσία και τις σωστές εργασιακές σχέσεις.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εντάξει κα Υπουργέ, καλή συνέχεια ευχόμαστε.

Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Να είστε καλά.

Λ. ΜΠΟΛΑ: Ευχαριστούμε πολύ.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Καλημέρα, να είστε καλά κι εσείς.