Δελτίο Τύπου, Αθήνα, 17/6/10

Ομιλία ΥπΑΑΤ στην Ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από τους αγρότες
Στην αξιοποίηση από τους αγρότες των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), αναφέρθηκε σε ομιλία της σε σχετική ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.
"Όταν δίνουμε στους αγρότες ενεργειακό πλούτο, να ξέρουν ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσουν για ένα άλλο πλούτο, εκείνο των τροφίμων. Αλλά κι εκείνο της περιφερειακής ανάπτυξης και της συμμετοχής τους στην κοινωνία της περιφέρειας" σημείωσε η Κατερίνα Μπατζελή, τονίζοντας ότι "οποιαδήποτε πολιτική της αγροτικής οικονομίας, θα πρέπει να αποτελεί ανάχωμα στην ερήμωση της υπαίθρου" ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι "ήρθε η ώρα της υλοποίησης της στρατηγικής που έχει ήδη χαραχθεί".

Η Υπουργός έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στη διασύνδεση της γεωργίας με τις ΑΠΕ και στην ενίσχυση της χρήσης της βιομάζας που "ανακυκλώνει τα αγροτικά υπολείμματα, είναι φιλική δραστηριότητα προς το περιβάλλον και συμβάλλει στη σωστή διαχείριση του νερού".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Κατερίνα Μπατζελή αναφέρθηκε στους καπνοπαραγωγούς και την ένταξη τους στα διάφορα επενδυτικά Μέτρα του 'Aξονα 1 και 3 του Προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" με ταυτόχρονη συμμετοχή τους στα Μέτρα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών όπως προβλέπονται από το ν/σ 3851/2010.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Υπουργού.