ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ, Κ. ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ

Η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή και ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 4/3/2010, με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, κ. Μαρία Δαμανάκη.
Οι δυο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενόψει μάλιστα και της αναθεώρησης της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι δυο πλευρές προχώρησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Μαρία Δαμανάκη, Επίτροπος Ε.Ε. Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας: «Είχα τη χαρά να επισκεφθώ ως αρμόδια Επίτροπος για θέματα θαλάσσιας πολιτικής και αλιείας την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπατζελή. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Η Ελλάδα στον τομέα της Αλιείας και στο χώρο της θάλασσας έχει σημαντικό ρόλο, έχουμε πρωτιές στην Ευρώπη και στον τομέα της Αλιείας και της Ιχθυοκαλλιέργειας και θέλουμε να κρατήσουμε αυτή τη δυναμική και να την αναπτύξουμε. Μπορούμε να συνεργαστούμε πραγματικά ώστε να υπάρξουν αναπτυξιακά σχέδια που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν μια νέα ώθηση σε αυτό τον τομέα».

Κατερίνα Μπατζελή, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Για μια ακόμη φορά, όπως έχει ήδη αποδειχτεί, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Μαρία Δαμανάκη η οποία έχει κατανοήσει πλήρως τόσο τα προβλήματα της Αλιείας όσο και τις απαιτούμενες πολιτικές. Οι προοπτικές της Αλιείας είναι δύσκολες και υπόκεινται κι αυτές στην οικονομική κρίση στην οποία βρισκόμαστε διότι οι αλιείς όλης της Ευρώπης και πολύ περισσότερο οι Έλληνες έχουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική δυσπραγία. Είμαστε εδώ για να λύσουμε τόσο τα βιοποριστικά τους ζητήματα όσο και εκείνα της αγορά και των επενδύσεων τους».