ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2010

Με πρωτοβουλία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους του τομέα του βαμβακιού.

Η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή και ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης συζήτησαν με τους παριστάμενους φορείς και παραγωγούς τα ζητήματα που τους απασχολούν ενόψει μάλιστα και της νέας εμπορικής περιόδου.

Σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη η κ. Μπατζελή τόνισε: «Ένα από τα βασικά θέματα που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και να αλλάξουν με Υπουργική Απόφαση είναι η τροποποίηση και η απλοποίηση του Βασικού Κοινοτικού Κανονισμού για το βαμβάκι διότι είναι πολύπλοκος και με τις διαπραγματεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ηγεσία χάνονται πόροι και επιστρέφουν στην Ε.Ε.»

Αναφερόμενος στη σύσκεψη, ο κ. Καρχιμάκης, δήλωσε: «Διεξάγουμε έναν διαρκή και σε βάθος διάλογο με όλες τις ομάδες παραγωγών, όλων των κλάδων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα που κληρονομήσαμε. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, η σημερινή συνάντηση ήταν εξαιρετικά γόνιμη και χρήσιμη και για τις δυο πλευρές».