ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αθήνα, 20-1-2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Κατανοούμε τα προβλήματα των αγροτών, τα οποία συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια από μία κακοδιαχείριση της προηγούμενης Κυβέρνησης. Αυτό το οποίο σήμερα δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι ο τρόπος με τον οποίον επιθυμούν και επιδιώκουν να λύσουν τα προβλήματά τους.
Η Κυβέρνηση γνωρίζει και οι πολίτες γνωρίζουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και επιθυμούμε όλοι οι πολίτες και οι αγρότες να αντιμετωπίσουμε με λογικά επιχειρήματα αυτή την οικονομική κρίση που βρισκόμαστε. Και πάνω απ΄ όλα δεν πρέπει αυτή να δυσφημεί για μια ακόμη φορά τη χώρα μας στο εξωτερικό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αισθάνεστε ότι σας άφησε η Κυβέρνηση μόνη σας να αντιμετωπίσετε αυτό το μεγάλο πρόβλημα;
Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Αντιμετωπίζουμε συνολικά το πρόβλημα όλοι μαζί σαν Κυβέρνηση και ποτέ δεν αισθανθήκαμε στους μεγάλους στόχους της χώρας μας ότι ο κάθε Υπουργός είναι μόνος του.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα πάτε στα μπλόκα;
Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Αυτό το ζήτημα νομίζω ότι δεν αντιμετωπίζεται τώρα. Αυτό το οποίο επιθυμούμε είναι να λυθούν τα μπλόκα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν δε λυθούν μέχρι την Τρίτη;
Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, μπορούν να συνεχίσουν τα μπλόκα κι εμείς θα συνεχίσουμε την πολιτική μας, η οποία είναι πολιτική αυστηρής αντιμετώπισης της οικονομίας.
Επίσης πορεία σύμφωνη με το πρόγραμμα το οποίο έχει προδιαγράψει το Υπουργείο Οικονομικών και η επίλυση των αγροτικών ζητημάτων στο χρονοδιάγραμμα το οποίο έχουμε θέσει και αποτελεί λύση στα αγροτικά ζητήματα, τα οποία άλλωστε ακούμε και από τα μπλόκα.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί τα αιτήματα τα ακούμε από τα μπλόκα. Είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά τα οποία επιθυμούμε εμείς να λύσουμε στους επόμενους μήνες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι αγρότες λένε ότι "αν δώσετε χρήματα θα λυθούν τα μπλόκα".
Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Χρήματα έδωσε και η προηγούμενη Κυβέρνηση, γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ και 150 εκατομμύρια ευρώ, για την αντιμετώπιση του σιταριού και η σημερινή Κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει εις διπλούν τα χρήματα αυτά ως ποινές. Δε λύσανε κανένα αγροτικό ζήτημα και κανένα αγροτικό πρόβλημα, επιπλέον επιβάρυναν τον εθνικό προϋπολογισμό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσοι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα είναι κομματικά υποκινούμενοι;
Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Όσοι αγρότες μένουν ή βρίσκονται στα μπλόκα έχουν τα προβλήματά τους, έχουν την πολιτική τους προσέγγιση και προτίμηση. Αυτό το οποίο εμάς μας απασχολεί είναι να συμμετάσχουν ενεργά στο διάλογο, ο οποίος δεν είναι φιέστα, είναι ουσιαστικός και ενεργοποιεί το αγροτικό ζήτημα στο επίκεντρο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ.
Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Να είστε καλά.